• Julie de Kinderen

DAT BASISINKOMEN KOMT DAT ER NU ECHT

Eigenlijk vind ik het best spannend om hierover mijn ervaring te delen. En ook het diepe inzicht dat ik onlangs tegen kwam.

Ten eerste omdat ik hiermee een stuk bloot geef van mijn eigen twijfels de afgelopen jaren. Alsook mijn waarheid betreffende de tijd waar we ons nu in begeven.


Toch deel ik het hier vanuit mijn hart. Respecterend dat ieder een een andere mening, waarheid of inzicht mag hebben.

Toen ik 6 jaar geleden voor het eerst hoorde over het basis inkomen was het iets waar ik naar uit keek. Ik zat toen midden in mijn burn - out, net een scheiding achter de rug, en als alleen staande mama met 2 kleine kinderen in co-ouderschap.

Ik wist wat ik niet meer wou, ik wist waar ik niet meer terug naartoe kon. Maar ik had geen idee hoe ik een inkomen zou genereren met wat ik wel graag wou doen!


Een basisinkomen zou dus mijn redding zijn. Met die basis kom ik wel toe en dan doe ik er naast nog wel wat bij vanuit mijn passie. Eigenlijk heb ik heel lange tijd gehoopt dat het er van zou gaan komen en liefst zo snel mogelijk ook. Want dan zou ik verlost zijn van de druk van het systeem en de maatschappij.

Als alleenstaande mama, ben ik in 2016 gestart in bijberoep. Zo kon ik met mijn creatieve activiteiten en begeleidingen en af en toe wat workshops ook toch al een inkomen genereren vanuit mijn passie.

De druk van het mama zijn, verschillende relaties achter elkaar, wat voor veel processen en innerlijk werk heeft gezorgd. Veel innerlijk kindwerk en trauma werk ook. De energieën vh collectief,... Het vroeg zo veel van mijn tijd!

Dat de sprong maken van mijn bijberoep naar hoofdberoep er niet in zat. Dus ik werd deeltijds werkzoekende voor een parttime baan erbij. Ondertussen nog steeds 'in de wacht'/hoop op dat basisloon. Geen enkele plek die écht kloppend was, of ik had de juiste diploma niet. Of de uren niet te combineren met co - ouderschap. Enz.


En zo ging het door tot de lente van 2020. Opeens kwam het besef tot mij. Ik zou geen basisloon meer willen! Ik wil onafhankelijkheid. Ik heb me te ontdoen van alles waar ik afhankelijk van ben. Want als ik afhankelijk ben dan ben ik te manipuleren ook.

'Je moet wel gehoorzaam zijn, anders word je niet beloond'.


Opeens voelde ik een innerlijke drive om die onafhankelijkheid te creëren ook! En wel net nu in Corona tijd. De meest spannende periode om wat te ondernemen ook. Met de steeds, on hold, gezette energie van de ene na de andere Lock down.

Maar he, wanneer ik het van binnenuit voel dan heb ik dat te doen!


En zo voelde ik eind 2020 dat ik in 2021 de sprong te maken heb naar voltijds zelfstandige.

En dat ik mijn eigen stroom daarmee volg. Dat ik daarmee mijn eigen overvloed creëer. Omdat ik innerlijk een omslapunt heb bereikt.


Eigenwaarde en Soevereiniteit!

Dit is zo belangrijk voor mij geweest. Ik H(erken) mijzelf in wie ik ben, wat ik doe en wat ik breng.

En ik geef me niet meer weg. Pas me niet meer aan. Of probeer niet meer ergens in te passen.


Dus dat basisloon, dat mogen ze wat mij betreft houden ook.


Tenzij het onvoorwaardelijk zou zijn.

Maar daarvoor mogen wij dan ook de switch maken naar die nieuwe wereld volgens mij.

Want onvoorwaardelijkheid in dit systeem heb ik nog niet zo vaak gezien.


Ook al geloof ik er wel in, dat het kan!


Met liefde, Julie

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven