• Julie de Kinderen

Wanneer je kan vertrekken uit je hart.

Graag wil ik jullie delen over STARTPUNT HART.

Dit omdat vertrekken vanuit je hart een enorme verandering teweeg kan brengen in je leven.


Een tijd geleden is een man van middelbare leeftijd gestart met loopbaanbegeleiding bij me. Eigenlijk was zijn begin vraag bij het intake gesprek: Wie ben ik?

Verdere vragen die speelde zijn: Hoe kan ik mijn hart openen? Hoe durf ik te gaan leven naar mijn hart? Ipv wat ik al mijn hele leven doe, en ook goed in ben geworden, maar er doodmoe van wordt. Ook moe en hopeloos in mijzelf!

Hij weet het niet meer en is de richting kwijt. Als hij blijft doen wat hij altijd al deed gaat hij er niet komen.


Een vriendin van hem had hem doorverwezen naar mij. Een loopbaanbegeleiding in het standaard circuit sprak hem alles behalve aan. Dat zou hem nog meer van hetzelfde brengen. Hij wist dat er iets anders moest.


Na het intake gesprek koos hij voor een systemisch begeleidingstraject. Hierin gaan we namelijk laag per laag verkennen. Zichtbaar maken wat 'ervoor' zit. Wat houd je tegen om te zijn wie je bent? Waarom doe je wat je doet? Enz.


In het systemisch veld komen lagen naar boven die in je onbewuste zit. Door deze zichtbaar te maken breng je er bewustzijn op. Hierdoor kan er verandering ontstaan, van binnenuit.
Je veranderd dus diepgaande patronen.

Per sessie kwam laag per laag naar boven. Wauw! Wat krachtig, bijzonder en ook confronterend soms! Als je heel je leven al startpunt financieel neemt ipv startpunt hart voelt het ook nog heel onwennig. Onrealistisch ook. Toch werd het steeds duidelijker voor hem.


Alles werd zichtbaar en zo konden we uiteindelijk startpunt financieel ritueel verbranden. Niet uit weerstand voor, maar vanuit liefde en een andere keuze. Hij koos voor het pad van zijn hart!

Aangekomen in het middelpunt, in zijn hart waar alles welkom is. Waar alles dienend is aan elkaar. Waar er veiligheid, rust, vertrouwen is. Ruimte om te zijn.

Van daaruit ontstaat het dan! Je missie: Je gift, je bijdrage, je natuurlijke flow. Als dan opeens alles zichtbaar werd kwamen lagen van emotie, ontroering, diepgaande herkenning ook. Dit ben ik! Wow.

Nu laten we alles integreren. Nu zal het stap per stap ontstaan. Een ding weet ik zeker, deze man is een andere weg ingeslaan!

Pad van het hart, pad van de waarheid, pad van zijn missie, bijdrage aan...

Ik met een grote smile.


Met Liefde, Julie


Ps: Wordt vervolgd, want we gaan het nog concreet maken ook. Alles op z'n tijd.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven