• Julie de Kinderen

YOU JUST HAVE TO DO IT


Hier een verhaal uit een individuele begeleiding. Dit is vast zeer herkenbaar voor vele. Hoe je hoofd, je mind, je gedachten en patronen je steeds maar terugtrekken in het 'oude'. En je dus zo geen stapje verder geraakt. Wanneer je werkelijk verandering wenst, moet je daar ook iets voor doen.

Een commitment met jezelf. En de moed, vertrouwen, en doorzetting met een vleugje liefde en zachtheid ook vooral.Wanneer je diep vanbinnen verandering wenst, je hart, je gevoel vertellen jou iets. Je gevoelsleven zeg maar. Het geeft je signalen! Maar je blijft maar steeds opnieuw het oude doen. Je blijft je patronen herhalen. Je blijft steeds opnieuw naar je baan gaan met innerlijke frustratie. Maar in je hoofd praat je het goed. Zo is het nu eenmaal. Ik heb centen nodig. In mijn sector kan ik niet anders verwachten. Daar gaat het echt enkel om presteren. Daar zijn we gewoon een nummertje. Enz...


Als je in begeleiding op onderzoek gaat merk je dat je niet bij jouw dromen, passie en verlangen komt. Je weet het niet meer en je kan het niet voelen. Het enige wat je ervaart zijn twee werelden in je. Thuis ben je anders dan op je werk. Je bent op zoek en leest heel veel. Hoe kan ik veranderen? Maar er komt geen verandering.

Dan vind je iets wat goed zou zijn: Bv: yoga, meditatie, lichaamsbeweging.

De afspraak is...elke dag 5 min in stilte ZIJN met jezelf. Zonder doel, zonder verlangen, gewoon ZIJN.

Wat?? 5 minuten?? Dat is lang. En elke dag?? En dan aan niets denken? Niets doen?

JA! (5 Min is nog maar het begin! 😉)

Lukt dat? Kan je deze afspraak maken met jezelf? Echt inplannen en doen...

En nee...niet tussendoor in je dag...terwijl je dingen doet.

Je kiest een plek. 1 plek. Waar je gaat zitten. Elke dag 5 min. Waar jij gaat ZIJN met jezelf.


Waarom is dit zo moeilijk?

Omdat we niet meer willen zijn met onszelf. Omdat we weglopen, onszelf afleiden van wat er gevoeld wil worden! We hebben angst. (Niet van; dat we het niet meer weten, onze droom.) Maar van wat we net WEL gaan VOELEN en ervaren! Want hierbij hoort verantwoordelijkheid nemen. En hierbij hoort keuzes maken. En hierbij hoort commitment maken.

Allemaal VOOR jezelf.

En toch negeren en ontwijken we het. En gaan we onszelf afleiden en blijven in actie zoeken naar wat ons kan helpen.


Wel...niets of niemand zal jou kunnen 'helpen'. Zonder die JA en het commitment naar jezelf om met jezelf te ZIJN. En te gaan VOELEN wat er daar leeft. We hebben te luisteren naar onze innerlijke stem. Die weet wat jouw droom is, die weet wat goed voor je is. Die weet de volgende stap voor jou.


Het is aan jou. Het kan vandaag.


In Liefde, Julie


55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven