WORKSHOP 

Ontdek hier welke workshops er worden aangeboden. Als er een thema is dat regelmatig terugkomt of een thema dat actueel is in het collectief dan bied ik een workshop aan. Zo kan je in groep werken aan bewustzijn, heling en transformatie

Ik groet het licht in u, ik groet het kind in u, ik groet de oorsprong in u. 

De kinderen heten je WELKOM! 

Wanneer ga je jezelf welkom heten? 

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Bijdrage: 85 euro incl. btw. 

Duur: Van 11 - 16 uur. 

Locatie: 

Hondsberg 55, 

2910 Essen 

Extra: 

Vooraf inschrijven is noodzakelijk!

Niet vergeten:

Hou er rekening mee dat de dag kan uitlopen!

Datum: 

Zondag 24 maart 2019

 

 

 

 

Deze dag gaat door bij een min. aanmelding van drie personen.

WELKOM, DE OORSPRONG IN MIJ

 

Deze workshop brengt je dichter bij jouw innerlijke kern.

 

Baby's en jonge kinderen dragen nog vaak de pure liefde uit. Ze maken nog contact met hun essentie. Er is nog geen sprake van isolatie, van afscheiding van de oorsprong. Wanneer je in de Himalaya door een dorpje loopt word je begroet door vele kinderen, Namasté. Ik groet het licht in u, ik groet het kind in u, ik groet de oorsprong in u. De kinderen heten je WELKOM! Wanneer ga je jezelf welkom heten?

 

Deze dag gaan we op zoek naar onze (onbewuste) overlevingsmechanisme en oude patronen. Deze hebben ons tot hiertoe beschermd, dit was nodig. Hier meer inzicht in krijgen en werkelijk ervaren wat dit met je heeft gedaan brengt de onbewuste laag naar het bewustzijn. Hierdoor zal je nadien meer vrijheid ervaren in je leven. Jij kan dan helder en directer kiezen of je het in zet of niet. Deze beschermingsmechanisme hebben jou namelijk beschermd, de pure zuivere, liefdevolle laag, je innerlijk kind. Ook hier gaan we naar kijken. Deze laag werkelijk ervaren, wie ben jij daar? Welk geschenk draag jij hier met je mee? We gaan op onderzoek uit wat er werkelijk geleefd wil worden vanuit jouw essentie.

 

Deze dag gaan we werken met verschillende vormen die je dichter bij jou brengen: oa. meditatie, afstemming, open en eerlijk delen, werken met klei en opstellingen werk. Al deze methoden brengen jou dichter bij je gevoel en je ware essentie. Het omzeilt als het ware de laag van de mind, het ego, en saboterende mechanisme. Hierdoor krijg je een duidelijker beeld over wie jij werkelijk bent.

 

Werkstukken in klei kunnen jouw aarde, jouw lichaam spiegelen, ze kunnen je helpen om inzicht te krijgen in jouw leven, in patronen die jouw aarde vervuilen of juist gezond maken. Door dit spel met materie, de fysieke, tactiele aanraking en het gesprek dat hieruit ontstaat, kan een opening ontstaan in de eigen gevoelswereld en zo kun je toegang krijgen tot diepere lagen in jezelf. Je gaat intenser leven. Je kan ook weer (voorzichtig) gaan voelen. Dit is nodig om de pijnlijke ervaringen, het (vergeten) verdriet te kunnen verwerken. Vele durven niet zo veel te voelen uit angst voor pijn en verdriet. Om maar niet te hoeven voelen, houden ze hun contacten oppervlakkig, hanteren afweermechanismen en laten zich niet kennen. Wanneer je kiest voor persoonlijke groei is het belangrijk dat je ophoudt met het afweren van de eigen emoties en behoeften en op zoek gaat naar het oorspronkelijke beeld van mens-zijn.

 

Het werken met opstellingen maakt dat jij de velden die reeds ter beschikking zijn aanspreekt en ontvangt dat waar jij in dat moment klaar voor bent.

Lagen worden zichtbaar en oude stukken worden geheeld, rechtgezet, weggestuurd of net teruggehaald. Alles krijgt opnieuw z'n ware plek waar het op dat moment het hoogste goed dient.

 

Thema's die voorbij zullen komen:

• Het innerlijke gekwetste kind

• Het innerlijke pure kind

• Verdedigingsmechanisme

• Verborgen oude patronen

• Overlevingsmechanisme

• Ons oorspronkelijk zijn

• De lichtwereld

• Moeder Aarde